Het Team

Wat is het Euregio Endurance Team?

Eind 2009 hebben drie endurance-ruiters uit het Euregio-gebied elkaar ontmoet, en afgesproken om eens een keer samen te trainen. Vervolgens werd ook besloten, om elkaar waar mogelijk en waar nodig elkaar te helpen tijdens wedstrijden en in de voorbereidingen naar wedstrijden toe. In de winter van 2010 hebben we vervolgens ook enkele openbare trainingen georganiseerd waarbij ook andere ruiters uitgenodigd werden, zowel reeds ervaren ruiters als ook beginnende combinaties. Hieraan gekoppeld werden ook clinics, voorlichtingsavonden, enzovoort, om op die manier de endurance-sport te promoten en toegankelijk te maken voor ruiters die ook eens met deze mooie sport willen kennismaken.

Zo is de samenwerking tussen deze drie ruiters begonnen…. En behalve dat de ruiters elkaar onderling helpen, werd er ook besloten om te proberen enkele sponsoren te zoeken om het team financieel en/of materieel te ondersteunen. In het voorjaar van 2010 werden de eerste gesprekken gevoerd met de Euregio Rijn-Waal / Euregio Rhein-Waal uit Kleve (D), en zo heeft het team zijn naam gekregen. Met veel dank werd ook het aanbod aangenomen van Havens Paardenvoeders welke de jassen en shirts voor het team beschikbaar heeft gesteld. Verder krijgen we ook steun van de dierenartsen Dr. Guray en Dr. Riemersma.

Om verder clinics en trainingen te kunnen blijven aanbieden, o.a. op het Draverspark “Den Heyberg”, en om de kosten van dierenartsen, hoefsmeden, zadelmakers enz., plus natuurlijk de inschrijfgelden en overige wedstrijdkosten (grooms, brandstof, begeleiding, enz.) te kunnen blijven betalen, worden nog dringend sponsors gezocht.

Wat doet het Euregio Endurance Team, en waar kan je ze in actie tegenkomen?

Het team helpt en ondersteunt ruiters op verschillende wedstrijden. Dit kunnen verschillende wedstrijden op verschillend niveau en verschillende afstanden zijn in Nederland, Duitsland en België, maar in het algemeen wel wedstrijden binnen een nog redelijke reisafstand. Wat overigens bij endurance-ruiters een ruim begrip is: 150km of meer reizen naar een wedstrijd is vrij normaal.

Behalve zelf deelnemen aan wedstrijden begeleiden de ruiters ook anderen op hun eerste wedstrijd(en) of bij trainingen, en er worden regelmatig clinics,  voorlichtingsavonden, trainingen enzovoort georganiseerd.

Wie zit er in het Euregio Endurance Team?

Foto Petri

Petri van de Kraats

Petri van de Kraats is 44 jaar en komt uit Wijchen (Nl), en is werkzaam bij Defensie. Zij rijdt sinds ruim 18 jaar wedstrijden, en heeft al verschillende wedstrijden van 90km en meer gereden. Zij is ondertussen gekwalificeerd om wedstrijden tot 160km te mogen starten, en is ook al regelmatig hoog in het klassement geëindigd. In het verleden heeft zij veel wedstrijden voornamelijk gereden met haar AVS-merrie “Queen of Shaba” en de jonge draver-ruin “Winston Valeo”. Afgelopen jaar heeft zij de AVS-hengst “Nib Durash Star” (“Bill”) en de nieuwe jonge arabier “Bouzian” uitgebracht.

Contact: Petri@euregio-endurance.eu

Foto Tanja

Tanja Wolters

Tanja Wolters is 48 jaar, komt uit Kleve (D), en heeft haar eigen kleinschalige paardenbedrijfje met o.a. enkele pensionpaarden en enkele eigen fokproducten. Onder andere de merrie “Gitana”, die in 2008 de tweede plaats haalde in het Duitse kampioenschap over 120km, en ook de German Cup gewonnen heeft. De ruin “Indigo” heeft zich gekwalificeerd voor het Duitse kampioenschap. Komend jaar zal zij ook nog de jonge arabier “Ibris” gaan starten. Zij mag nationaal alle afstanden starten, en is ook CEI***-gekwalificeerd.

Contact: Tanja@euregio-endurance.eu

Foto Mark

Mark Rutten

Mark Rutten is 48 jaar, komt uit Maashees (Nl.) en is werkzaam als elektrotechnicus. Hij rijdt sinds ruim 13 jaar wedstrijden, waarvan inmiddels ook enkele wedstrijden van 80-90km, en is in Nederland startgerechtigd tot 160km. Hij is een van de zeer weinige endurance-ruiters die met Friezen rijdt, en is daarmee op de wedstrijden ondertussen een bekende verschijning. Hij brengt de 13-jarige Friese ruin “Tjeerd E” uit op wedstrijden over korte afstanden tot 35-40km, en de 14-jarige Friese merrie “Silke fan Simir” zal komend jaar o.a. in wedstrijden tot 80km uitgebracht worden.

Contact: Mark@euregio-endurance.eu

 HIER een filmpje over het Euregio Endurance team, uitgezonden in het TV-programma WDR Lokalzeit (Duits gesproken).